Haberler


Yabani

Çizgi Roman Dergisi (Haziran 2016)

 

Merhaba Sevgili Okur,
Bir zamanlar ortalığı kasıp kavuran Karaoğlan, Tolga, Kara Murat, Yüzbaşı Volkan vs. gibi örnekler sonrası uzun süreli bir sessizliğe bürünen yerli çizgi roman piyasamızı hareketlendirecek gelişmeler yaşamaya başladık.
Evet, ülkemizdeki çizgi roman kültürünü bir üst seviyeye taşıyacak, hatta 60’lar-70’lerdeki ruhu tekrar canlandıracak adımlar birer-ikişer atılıyor ve bu da bizi oldukça sevindiriyor.
Son dönemdeki kaliteli yerli çizgi roman örneklerinin sayısı arttıkça keyfimiz de katlanarak büyüyor: Selçuk Ören‘in yazıp çizdiği Şehzade Yangını, İhsan Oktay Anar‘ın yazıp, İlban Ertem‘in çizdiği Puslu Kıtalar Atlası, uzun bir aradan sonra çizgi roman dünyamıza geri dönen Hikmet Yamansavaşçılar‘ın yazıp çizdiği Karabala gibi…

 

Yabani

 

Devrim KunterBu konudaki son örnek ise Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları adlı dizisiyle çizgi roman piyasasında kendine haklı bir yer edinen Devrim Kunter‘in girişimiyle hazırlanan Yabani adlı ‘Bilim-Kurgu-Fantastik-Korku’ çizgi roman dergisi.
52 sayfalık derginin bu ilk sayısına Galip Dursun, Mehmet Berk Yaltırık, Işın Beril Tetik, Kadir Özen gibi isimler katkı sağlıyor.
Haziran 2016‘da yay-sat bayileri aracılığıyla piyasaya giriş yapan ve oldukça uygun bir fiyatla satışa sunulan dergi şimdi tüm kitap-marketlerde sizi bekliyor.

Bahtı açık olsun.

 

Linkler:
1) BURAYA tıklayarak internet üzerinden YABANİ dergisiyle ilgili ön okuma yapabilirsiniz.

Seyfettin Efendi

2) Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları hakkında BURADAN detaylı bilgi alabilirsiniz.

3) Kayıprıhtım sitesinde, A. Orçun Çan‘ın yaptığı Devrim Kunter röportajını okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.